Posted on

Fördelar med helentreprenad vid badrumsrenovering 

Ska du renovera badrummet, renovera badrum göteborg? Då kommer du spara in både tid, pengar och kraft genom att anlita helentreprenad. Ett företag som sköter hela renoveringsprojektet åt dig. 

Helentreprenad 

En helentreprenör är ett företag som både bygger, drar in el, rörledningar och målar. Istället för att du ska behöva kontakta en elektriker, en snickare och sedan en målare, så har du ett företag som har anställda som gör allt åt dig. Eller så är det flera företag som samarbetar med olika projekt. Men du behöver inte lägga tid på att vara projektledare, få tidsplaner och de olika arbetsmomenten att gå ihop. Det tar mycket tid och kraft att dels hitta bra företag, dels få ett projekt som en badrumsrenovering att gå ihop tidsmässigt. Det är jobbigt att behöva vänta en vecka med att få badkaret på plats, för att en elektriker först behöver göra ett litet jobb, innan snickaren kan gå vidare. Nytt och fräscht badrum

Spara pengar 

Du kommer att spara pengar om renoveringen går smidigt och snabbt. Mindre arbetstimmar att betala för. Du kommer även i förväg veta hur mycket allting kommer att kosta. Sanningen är den att renoveringar ofta kan ta längre tid och kostar mer pengar än det var planerat från början. Det är mycket lättare att få en bra översikt över kostnaden när du anlitar ett företag för allt. Det blir även lättare när du sedan gör ROT-avdrag. Med ROT-avdraget kommer du att spara in många tusenlappar. Pengar som du kan lägga på roligare saker som snygga badrumsdetaljer. 

Spara tid 

Den främsta anledningen till att anlita en helentreprenad är att du kommer att spara tid. Arbetet kommer att flytta på mycket lättare och du kommer att inte behöva engagera dig i själva processen. Istället för att du ska ha kontakt med tre-fyra företag, så har du bara en kontaktperson på ett företag. Din projektledare sköter allt. Du fokuserar på ditt vardagsliv, ditt jobb och att ta hand om dina barn, medan de fokuserar på att renovera ditt badrum så snabbt och smidigt som möjligt. Du kommer också kunna komma igång med renoveringen mycket snabbare. Om du först behöver kontakta företag på egen hand, så tar det mycket tid att ringa runt och skapa en fungerande tidplan. Du vill ju inte att det gamla badrummet rivs ner en vecka, men att arbetet sedan behöver stå stilla två veckor innan nästa hantverkare har tid att komma och göra sitt jobb. 

Fördelar med att renovera badrummet 

Ett nyrenoverat badrum är inte bara skönare att leva i, det har även en ekonomisk vinst. Genom att ha ett fräscht hem kommer du att minska risken för mögelskador, men du kommer även att höja priset på din bostad. Om du planerar att sälja din bostad är ofta badrummet och köket de viktigaste rummen. Då kan ett fint badrum göra att du både kan sälja snabbare och få ett bättre pris.