Posted on

När du behöver flytthjälp

Att flytta är spännande men samtidigt otroligt jobbigt utan https://www.erixonflytt.se/. Det kräver massor av planering och bäst är börja i god tid. Ett större hem kommer att kräva mer jobb och tid än en mindre bostad. Förutom att du behöver organisera din packning, säga upp eventuella kontrakt, flytta abonnemang, göra flyttanmälan samt planera för flyttstädning är det viktigt att boka eventuell flytthjälp i god tid. Vart du kommer att flytta har stor betydelse för din planering. Kommer du att flytta till en annan del av stan, till en annan ort i Sverige eller kommer du att flytta utomlands?

Boka flytthjälp i god tid

En rekommendation är att alltid skaffa flyttlådor i god tid och börja sortera dina tillhörigheter. Ett tips är att skaffa extra flyttkartonger och vara noga med att inte packa för tungt. Gör dig av med överflödiga och onödiga möbler, kläder och tillhörigheter. Gå igenom allt och packa det du vill behålla, sälj det du inte behöver, donera till välgörenhet eller goda vänner och släng bort resten. Ju mindre flyttlass du har desto smidigare och billigare kommer din flytt att bli. Om du beslutat dig för att anlita en flyttfirma är det mycket viktigt att du bokar din flytt i god tid så att du har reserverat flytthjälp på den dag som du kommer att flytta. Kom ihåg att flyttfirmor under högsäsong och vid månadsskiften vanligtvis är uppbokade så det gäller med andra ord att vara ute i tid.

Enklare med flytthjälp

Att flytta innebär som sagt väldigt mycket jobb och att skaffa hjälp från en flyttfirma kommer att göra flytten betydligt enklare och smidigare. De allra flesta flyttfirmor erbjuder även ytterligare tjänster såsom flyttstädning eller packning. Priset för flytthjälp beror på hur långt du kommer att flytta, hur mycket personal som behövs, hur stort flyttlasset är och givetvis vilka ytterligare tjänster du eventuellt vill ha hjälp med. Innan du anlitar en flyttfirma är det klokt att ta in offerter från flera olika företag för att få bästa pris.

Försäkring och avtal

Flyttkartonger brukar du vanligtvis kunna hyra eller köpa (nya eller begagnade) från flyttföretaget. Det kan vara bra att kontrollera att flyttfirman har en bra försäkring som kommer att kompensera dig om något skulle försvinna eller gå sönder. Om du äger dyrbara möbler eller konst bör du dessutom kontrollera med ditt försäkringsbolag före en flytt så att dina tillhörigheter är fullt försäkrade och vad som gäller vid flytt. Se till att du säger upp abonnemang i tid som du inte kommer att behålla. En del tjänster har uppsägningstid på några månader, som exempelvis bredband och så vidare. Se till att de avtal som kan flyttas (till exempel elavtal) kommer att börja gälla från det datum du flyttar in på din nya adress.