Posted on

Hemstädning i badrummet på rätt sätt

Många funderar på hur man ska städa badrummet korrekt. Det är inte alltid enkelt, men det finns ett antal sätt att gå tillväga på.

Städa ditt badrum rätt

De allra flesta vet om känslan inför att städa ett badrum. Först kan det ta ett antal dagar, eller längre tid, att ens “samla mod” för att orka göra det. Sedan själva processen att städa. Trots att det är mindre roligt är det dock ett av de allra viktigaste rummen att hinna med att göra rent. Därför måste man veta om hur man ska städa det.

I ett badrum samlas det av logiska anledningar väldigt mycket batteri. Både via de behoven många uträttar, men samtidigt då det ofta är flera personer som använder ett badrum under en och samma dag. Toalettstolen blir därför väldigt utsatt, och här finns det flera sätt för bra lösningar. Ett exempel är att man kan städa av den lite gran efter varje användning, eller lite varje dag. Ett exempel på det är att man skurar av den lite snabbt på insidan innan man går och lägger sig.

En del av toastolen som inte får glömmas av är spolknappen, eller vilken form den nu har. Efter användandet av toaletten trycker folk på den, förhoppningsvis varje gång, men utan att ha tvättat händerna inför sin hemstädning Stockholm direkt innan. Det här gör att om knappen inte tvättas regelbundet kommer det bli en härd av bakterier på det. Ha därför som vana att då och då dra en tvättrasa eller liknande över spolknappen.

Vad mer att tänka på?

Det kan som sagt finnas mycket att tänka på, tipsen om toalettstolen är några av de sakerna. Samtidigt är det viktigt att tänka på att badrummet är ofta ett stort rum, eller åtminstone ett rum det finns många saker.

En av de sakerna som är viktiga att städa är handfatet. Då det är rummets viktigaste del för att göra sig ren, åtminstone händerna inför städning, i vardagen måste den städas bra. Inte minst kan själva kranen utsättas för stor risk att bli smutsig, varav man med stor fördel kan tvätta den ofta, gärna ett par tre gånger i veckan, om möjligt.

Sen finns det även ett antal dolda problem i ett badrum. Har man ett badkar kan till exempel dess kanter vara ett hygieniskt problem. Fler än många glömmer av att städa det regelbundet, och där kan det bli smutsigt. Samma sak gäller under det. Samlas det för mycket damm under ett badkar kommer det förr eller senare att förflytta sig upp till andra delar.